Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1,5 kg
papryka czerwona 3 szt
pieczarki 80 dag
cebula 1
ogórki kiszone 6 Szt
mąka pszenna 2 Łyżki
koncentrat pomidorowy 200 g
śmietana 30% 100 ml
sól
pieprz
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 5
kurkuma
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Cebulę obieramy i drobno kroimy, wrzucamy do garnka na rozgrzanym oleju. Chwilę podsmażamy. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli. Smażymy, oprószamy mąką i smażymy mieszając. Podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Dodajemy ogórki pokrojone w drobną kostkę, pieczarki w półplasterki i paprykę w paseczki oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy i chwilę dusimy. Dolewamy około 2 litry gorącej wody i gotujemy aż papryką będzie miękka. Na koniec wlewamy śmietankę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.02.2017 10:55
na pewno wspaniale smakuje
adelajda 25.01.2017 18:46
Tez lubię :)
Marta1986 14.01.2017 22:58
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak