Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stroganoff rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
kapary 1 łyżki
wywar warzywny 1 szkl.
mąka 1 łyżka
śmietana gęsta 1 łyżka
sok z cytryny 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: stroganoff rybny

Filety umyć, osuszyć skropić sokiem, wstawić do lodówki na 30 minut. Zagotować wywar, dodać pokrojoną w paseczki cebulę, dodać ocet i kapary, podgrzewać. Dodać mąkę wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody i wymieszać. Dodać musztardę, koncentrat, sok z cytryny i posiekane ogórki, doprawić, zagotować i mieszając dolać śmietanę. Pokrojone w kostkę filety włożyć do sosu, przykryć i gotować na słabym gazie ok. 15 minut. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:32
Zgadzam się z powyższą opinią.
mariel78 08.05.2012 06:38
bardzo ciekawe i chyba smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak