Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Straszna parówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 10 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Straszna parówka

Ciasto francuskie kroimy na cienkie paski (o grubości około 1 cm).

Ciastem obwijamy parówki.

Smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem. Z płatków suszonych pomidorów przyklejamy do parówek "oczy".

Pieczemy około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak