Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stożkowe pure kartoflane ze schabem, sosem i buraczkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1 kg
mleko 2 łyżki
polędwiczki duszone 6 plasterków
sos pieczeniowy 6 łyżek
sól 1 łyżka
ogórek konserwowy 3 szt.
surówka 3 łyżki
burak czerwony 3 łyżki
schab 3 (duszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Stożkowe pure kartoflane ze schabem, sosem i buraczkami.

Kartofle obrać, umyć i ugotować z 1 łyżeczką soli. Gdy będą miękkie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, dodać 2 łyzki mleka, dokładnie wymieszać. Stożkową filiżankę napełnić dokładnie pure, docisnąć i wyciągać, długim, cienkim nożem. Wyłożyć na talerz, na każdym talerzu połozyć plaster schabu, 2 polędwiczki, polać dwoma łyżkami sosu, z jednej strony talerza połozyć 1 łyzkę surówki z buraków, z drugiej, połowki ogórka konserwowego własnej roboty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 28.03.2011 09:33
świetnie wygląda
bejciu24 12.02.2011 18:49
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak