Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
masło 1 łyżka
zielony pieprz marynowany 1 łyżeczka
schab 5 (z dzika)

Przepis i sposób przygotowania na: Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym

Kroki postępowania

1
Ze schabu dzika wykrajamy plastry grubości około 1 cm. Wycinamy wszelkie niedoskonałości.
Krok 1 - Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym foto
2
Rozgrzewamy patelnię grillową posmarowaną olejem. Układamy plasterki dziczyzny oprószone solą.
Krok 2 - Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym foto
3
Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym foto
4
Zielony pieprz marnowany bez zalewy przekładamy do moździerza.
Krok 4 - Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym foto
5
Ubijamy na miazgę. Łączymy z masłem. Dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym foto
6
Na gorące, usmażone steki kładziemy przygotowane masło. Smacznego.
Krok 6 - Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.05.2013 22:06
WOW! Ale mięsko! Na sam widok ślinka leci, coś wspaniałego :)
MAR3STA 27.01.2013 17:56
chyba sporą tą sztukę upolowałeś, bo dużo tu nam serwujesz przepysznych dań z dziczyzną;)
Sroczka 26.01.2013 20:53
Przepis wart polecenia. Bardzo apetycznie przygotowane mięsko.
Grażyna13 26.01.2013 17:21
Pyszności :)
Poison1988 26.01.2013 11:30
wyglądają apetycznie :)
artur7 26.01.2013 10:23
pychą
jasiek 25.01.2013 22:56
mniamciu mniamciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak