Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z rekina.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z rekina 3 duże sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 3 duże szczypty
mąka 2-3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
koperek 1 garść
Sól ziołowa jodowana Prymat 3 duże szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z rekina.

Kroki postępowania

1
Steki z rekina umyć i osuszyć.Jeśli mamy mrożone to najlepiej dzień wcześniej wyjąć je z zamrażarki i rozmrażać w lodówce. Posypać pieprzem cytrynowym i solą ziołową,skropić obficie sokiem z cytryny i wstawić na ok.10 minut do lodówki.
Krok 1 - Steki z rekina. foto
2
Na patelni rozgrzać olej,rybę oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 2 - Steki z rekina. foto
3
Steki są dość grube więc smażyłam dłużej przewracając kilka razy,na małym ogniu.Pod koniec posoliłam.
Krok 3 - Steki z rekina. foto
4
Podałam posypane koperkiem z ryżem i warzywami z patelni.
Krok 4 - Steki z rekina. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 01.07.2013 11:51
O rety! O rekinie na talerzu nawetnigdy nie marzyłam ;)
msmors 01.07.2013 11:36
a kto złapał taką dużą rybeńkę.
Milena87 01.07.2013 10:51
zrobiło się niebezpiecznie :P ciekawa jestem jak smakuje to danie :)
Mniam 01.07.2013 07:28
Chciałabym spróbować to danie.
mufinka79 30.06.2013 22:46
super danko :)
beniaminek 30.06.2013 22:37
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak