Steki z rekina.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stek z rekina

    3 duże sztuki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    3 duże szczypty
  • mąka

    2-3 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • koperek

    1 garść
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    3 duże szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Steki z rekina. foto
Steki z rekina umyć i osuszyć.Jeśli mamy mrożone to najlepiej dzień wcześniej wyjąć je z zamrażarki i rozmrażać w lodówce. Posypać pieprzem cytrynowym i solą ziołową,skropić obficie sokiem z cytryny i wstawić na ok.10 minut do lodówki.
Krok 2 - Steki z rekina. foto
Na patelni rozgrzać olej,rybę oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Steki z rekina. foto
Steki są dość grube więc smażyłam dłużej przewracając kilka razy,na małym ogniu.Pod koniec posoliłam.
Krok 4 - Steki z rekina. foto
Podałam posypane koperkiem z ryżem i warzywami z patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 01.07.2013 11:51
O rety! O rekinie na talerzu nawetnigdy nie marzyłam ;)
msmors 01.07.2013 11:36
a kto złapał taką dużą rybeńkę.
Milena87 01.07.2013 10:51
zrobiło się niebezpiecznie :P ciekawa jestem jak smakuje to danie :)
Mniam 01.07.2013 07:28
Chciałabym spróbować to danie.
mufinka79 30.06.2013 22:46
super danko :)
beniaminek 30.06.2013 22:37
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat