Steki z masłem ziołowym

Steki z masłem ziołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • margaryna

    1 łyżka
  • pęczek natki pietruszki

    1
  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • śmietanka

    1/2 szklanki
  • orzeszki włoskie

    4 łyżki
  • sól

  • biały pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno pokroić, a następnie poddusić na margarynie. Pietruszkę umyć, oddzielić listki, kilka odłożyć, resztę posiekać, dodać do cebuli i razem poddusić. Wlać bulion warzywny i śmietanę, a następnie wymieszać i gotować przez 5 minut. Orzeszki włoskie uprażyć na patelni bez tłuszczu. Sos zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać warzywa, ozdobić listkami pietruszki i orzeszkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat