Steki z kurczaka z pesto i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    300 g
  • mozzarella

    100 g
  • oliwa

    50 ml
  • sól

    1 łyzeczka
  • pesto czerwone

    80 g
  • bazylia

    1 peczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mięso oczyszczamy , delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

Oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu.

Smarujemy sosem pesto , tak , by mięso było w całości pokryte.

Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.

10 minut przed końcem pieczenia odwijamy z folii i pokrywamy plasterkami mozzarelli.

Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.

Podajemy gorące!

* Świetnym dodatkiem są do tego pokrojone w ćwiartki , opiekane ziemniaczki i lekka surówka z białej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta11 14.08.2013 20:41
pyszny kurczak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat