Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z kurczaka z pesto i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
mozzarella 100 g
oliwa 50 ml
sól 1 łyzeczka
pesto czerwone 80 g
bazylia 1 peczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z kurczaka z pesto i mozzarellą

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mięso oczyszczamy , delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

Oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu.

Smarujemy sosem pesto , tak , by mięso było w całości pokryte.

Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.

10 minut przed końcem pieczenia odwijamy z folii i pokrywamy plasterkami mozzarelli.

Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.

Podajemy gorące!

* Świetnym dodatkiem są do tego pokrojone w ćwiartki , opiekane ziemniaczki i lekka surówka z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 14.08.2013 20:41
pyszny kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak