Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z grilla

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 plastry
czosnek 4 ząbki
miód 2 łyżki
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z grilla

mięso kroimy w plastry, ubijamy pięścią (nie tłuczkiem), wrzucamy do miski i dodajemy oliwę, czosnek, sól, pieprz, miód. mieszamy by dobrze rozprowadzić po mięsie. mięso marynujemy przez 2-3 godziny. Masło mieszamy z 2 ząbkami czosnku. Smażymy później na grillu na półkrwiste i 30 sekund przed zdjęciem rozcieramy na steku masło z czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 20.01.2011 12:00
fajne mięsko
berys18 16.12.2010 10:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak