Steki wołowe z grilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy wołowej

    2 plastry
  • oliwy z oliwek

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

  • czerwonego wytrawnego wina

    80 ml
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Steki natrzeć pieprzem i solą. Oliwę z oliwek wymieszać z pokrojonym w plasterki czosnkiem, pokruszonym tymiankiem i winem, zalać mięso i wstawić do lodówki na 5 godzin. Następnie mięso osączyć z marynaty i ułożyć na grillu. Grillować z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 28.07.2011 22:58
zjadłbym teraz cos takiego
pacpaw 17.07.2011 21:20
na grillu jeszcze nie próbowałem steków robić, na patelni grillowej tak
ziutula 15.05.2011 15:39
pyszne jedzonko.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat