steki wołowe duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Steki wołowe

    1/2 kg
  • sól, pieprz, papryka

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • kostka mięsna

    2 szt.
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe, krojone steki wołowe obsypujemy solą, pieprzem i papryką obsmażamy lekko na 2 łyżkach oliwy aby puściły sok, podlewamy wrzącą wodą, dodajemy 2 kostki mięsne i dusimy pod przykryciem 1,5 godziny, uzupełniając w razie potrzeby wrzącą wodą. 1 łyżeczkę skrobi rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do mięsa i zagotowujemy. Podawać z kartoflami, kaszą i makaronem, z dodatkiem buraków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat