Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
ząbek czosnku
olej 1/4 szklanki
ocet winny 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe

Wyciśnięty ząbek czosnku wymieszać z olejem, octem winnym musztardą i solą z pieprzem. Wołowinę polewamy marynatą i wkładamy do lodówki na 12 godzin. Osączone mięso pieczemy ok. 10 minut z każdej strony. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak