Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wieprzowe
4 plastry -
oliwa
4 łyżki -
masło
3 łyżki -
sól
2 szczypty -
kostka Kucharek
1 szt -
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. rozgniecionych -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
6 łyżek madery
1/4 szklanki bulionu z kostki KUCHAREK
sól
pieprz czarny mielony Prymat
Mięso opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć każdy stek z obu stron pieprzem, jałowcem oraz solą i pozostawić na 2-3 godz. w lodówce. Następnie rozgrzać na patelni oliwę z masłem i smażyć steki z każdej strony na rumiano. Po zdjęciu z patelni, steki należy przechować w cieple, a na patelnię wlać maderę i bulion. Zagotować, doprawić pieprzem i solą. Steki podawać polane sosem z dodatkiem buraczków lub czerwonej kapusty.
Komentarze (20)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (10)