Steki wieprzowe na „dziko\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    4 plastry
  • oliwa

    4 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • kostka Kucharek

    1 szt
  • owoc jałowca

    kilka szt. rozgniecionych
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos:
6 łyżek madery
1/4 szklanki bulionu z kostki KUCHAREK
sól
pieprz czarny mielony Prymat

Mięso opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć każdy stek z obu stron pieprzem, jałowcem oraz solą i pozostawić na 2-3 godz. w lodówce. Następnie rozgrzać na patelni oliwę z masłem i smażyć steki z każdej strony na rumiano. Po zdjęciu z patelni, steki należy przechować w cieple, a na patelnię wlać maderę i bulion. Zagotować, doprawić pieprzem i solą. Steki podawać polane sosem z dodatkiem buraczków lub czerwonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 06.05.2013 19:42
dla mnie wyglądają jak kupne hamburgery
artur7 26.12.2011 15:38
pyszne
agnieszkalider 17.11.2011 12:48
Zapewne smacznie smakują.
mala2021 06.09.2011 09:23
smaczne
kriso 06.08.2011 16:39
super
Anna141 12.06.2011 14:36
smaczne
Motorek 06.06.2011 22:21
pycha
aleksa123 17.05.2011 07:28
ciakawyprzepis
gosia561 09.05.2011 10:28
brzmi smacznie
Mariolka1 24.02.2011 23:32
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat