Steki ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • jaja

    2 szt.
  • filety z kurczaka

    3 szt.
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • koperek Prymat

  • bulion

    1 kostka
  • ser żółty

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w bulionie, odcedzić i ostudzić. Filety z kurczaka ugotować i drobno pokroić. Dodać jajka, utarty żółty ser, koperek i posiekaną natkę pietruszki. Uformować płaskie kotlety, otoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na oleju do zrumienienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smerfetka250 04.04.2012 15:02
uwielbiam to ja podaje z sosem czosnkowym
Wiesława1 03.12.2011 09:11
fajne
Jastinka 05.10.2011 09:31
świetne
hastalavista 02.12.2010 12:56
pyszności :)
gosia47-47 31.10.2010 17:16
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat