Steki rozmarynowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kotlety stekowe

    4 szt
  • suszony rozmaryn

    1 garść
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • wino czerwone

    150 ml
  • przyprawa do potraw

    1 i 1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety oklepujemy przyprawą uniwersalną i nacieramy rozmarynem. Tak przygotowane układamy w miseczce i zalewamy czerwonym winem. Wstawiamy na około 2 do 3 godzin do lodówki. Po wyjęciu rozgrzewany patelnię z małą ilością oleju i smażymy steki razem z zalewą winną od 3 do 7~8 minut z jednej strony w zależności od tego jak mocno krwiste mięso lubimy. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 23.04.2012 16:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat