Steki od Hamrocyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stek wołowy

    4 szt.
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • pieczarki

    12 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Steki od Hamrocyka foto
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy .Rozbijamy mięso przez woreczek foliowy . Nacieramy solą pieprzem i rozmarynem i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 2 - Steki od Hamrocyka foto
Główki pieczarek obieramy ze skórek , nie kroimy. Cebulę obieramy i kroimy na pół plastry . Doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oliwie .
Krok 3 - Steki od Hamrocyka foto
Na drugą patelnię wrzucamy mięso smażymy z obu stron aż do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 20.02.2013 11:45
te steki robisz z jakiej części wołowiny ?
Kekerboom 17.09.2012 13:11
pycha
treonina 17.09.2012 13:11
wygląda świetnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat