Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy 4 szt.
rozmaryn 1 łyżeczka
pieczarki 12 szt.
cebula 2 szt.
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Steki od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy .Rozbijamy mięso przez woreczek foliowy . Nacieramy solą pieprzem i rozmarynem i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Krok 1 - Steki od Hamrocyka foto
2
Główki pieczarek obieramy ze skórek , nie kroimy. Cebulę obieramy i kroimy na pół plastry . Doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oliwie .
Krok 2 - Steki od Hamrocyka foto
3
Na drugą patelnię wrzucamy mięso smażymy z obu stron aż do miękkości.
Krok 3 - Steki od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 20.02.2013 11:45
te steki robisz z jakiej części wołowiny ?
Kekerboom 17.09.2012 13:11
pycha
treonina 17.09.2012 13:11
wygląda świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak