Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 25 dag
nori 1
sos sojowy do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka

Polędwicę z tuńczyka pozbawiamy wszelkich niedoskonałości jeśli się zdarzą. Rozgrzewamy patelnię grillową i kładziemy stek z tuńczyka. Przyprawiam solą oraz ziołową przyprawą do ryb. Smażymy około 7 minut na jednej stronie po czym przewracamy. Usmażoną stronę smarujemy odrobiną sosu sojowego. Po kolejnych 7 minutach, gdy polędwica się ładnie przyrumieni stek jest gotowy. Podałem z glonami nori. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 03.02.2013 13:31
uwielbiam ryby
kate.500 14.12.2012 15:18
super
Andysz 12.12.2012 13:10
mmm świetny;)
Grażyna13 06.12.2012 16:44
Wspaniały :)
Justyna/Dzastus 06.12.2012 15:11
nigdy nie mialam okazji jesc tunczyka w innej postaci niz tyljko z puszki do salatki. musze wyprobowac.
IZABELA29 06.12.2012 10:54
pyszne ,chętnie bym się poczęstowała...
misia53 06.12.2012 10:52
tuńczyk w steku u pacpawa- smaczna była ta zabawa...
Katarzyna/kate1980 05.12.2012 22:16
super
adelajda 05.12.2012 19:37
bardzo lubię polędwice z tuńczyka dobrze zrobioną !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak