Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z sosem balsamiczno porzeczkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

sos sojowy 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka

dodatkowo

stek wołowy 2 kawałki
olej 1-2 łyżki
woda 1/2 szkl
galaretka porzeczkowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z sosem balsamiczno porzeczkowym

Marynata:
Sos sojowy i ocet balsamiczny mieszamy ze sobą. Do marynaty wkładamy mięso na ok. 4 godz.
Na patelni rozgrzewamy olej, mięso wyciągamy z marynaty ( marynatę zostawiamy będzie nam potrzebna do sosu). Mięso smażymy z każdej strony po 3 min. Mięso ściągamy z patelni i zostawiamy żeby "odpoczęło".
Na tą samą patelnie co smażyliśmy mięso wlewamy marynatę, pół szkl. wody i dodajemy galaretkę porzeczkową, mieszamy, aż nam się sos zredukuje.
Mięso kroimy na plastry , podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 15.12.2015 11:57
takie mięsko musi być smaczne
kloruś 14.12.2015 17:00
chętnie bym zjadła takie pyszności ;)
sliwka 14.12.2015 15:09
Mniam, bardzo pyszny;))
Motorek 14.12.2015 15:07
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak