Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z sarniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżka
mąka 25 gram
sól 1 szczypta
oliwa 3 łyżki
stek z sarniny 4 sztuki
śmietana 150 ml
Owoc jałowca cały Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z sarniny

Do szerokiej miseczki wsypałam pieprz ,mąkę pszenną oraz sól. Wymieszałam. W tej przyprawie obtaczałam kolejno steki ,które smażyłam na patelni z oliwą z oliwy po 4 minuty z każdej strony.Przełożyłam na talerz.Zmniejszyłam ogień,i dodałam zmiażdżone jagody jałowca.Doprowadziłam do wrzenia.Wlałam śmietanę,wymieszałam. Tak przygotowaną sarninę podawałam z sosem oraz młodymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 05.10.2012 14:24
niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak