Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rostbefu z konfiturą z czerwonej cebuli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rostbef wołowy 300 gram
młode ziemniaki 100 gram
czosnek 1 ząbek
sól do smaku 5 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 5 gram
konfitua z czerwonej cebuli
rozmaryn 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rostbefu z konfiturą z czerwonej cebuli

Rostbef o grubości 4 cm marynuj godzinę w rozmarynie.

Rozgrzej patelnie grillową lub grilla, smaż po 4 minuty na każdej z stron.

Po grillowaniu przewróć smażoną stroną do góry i odstaw na minutę by stek odpoczął i puścił soki, w tym czasie posypując mięso solą i pieprzem.

Podawaj z młodymi ziemniakami i konfiturą z czerwonej cebuli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czosnek&Chilli 24.10.2015 18:09
dokladnie :)
Gabi44 23.10.2015 16:47
Smaczne danie.Ja wolę stek mniej krwisty,ale to sprawa indywidualna.
RenataZ-et 23.10.2015 16:00
super jest taki stek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak