Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek z rekina 1
sól
majeranek
olej
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina.

Kroki postępowania

1
Rybę kupiłam zamrożoną, więc ją najpierw odmroziłam. Następnie przyprawiłam i odstawiłam na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Stek z rekina. foto
2
Obtoczyłam rybę w mące.
Krok 2 - Stek z rekina. foto
3
Potem w jajku.
Krok 3 - Stek z rekina. foto
4
A na końcu w bułce tartej.
Krok 4 - Stek z rekina. foto
5
Usmażyłam na patelni.
Krok 5 - Stek z rekina. foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Stek z rekina. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.09.2012 14:11
Nie miałam okazji zjeść rekina, ale może bym się skusiła.
Izabela/bella81 15.09.2012 08:41
Ja też spotkałam go pierwszy raz i musiałam spróbować :)
sylwia / sytofala 14.09.2012 17:47
zaskoczyło mnie , że można kupić rekina,muszę się rozejrzeć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak