Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z polędwicy wołowej z zielonym pieprzem i świeżym rozmarynem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 250 g
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 10 kulek z zalewy
Pieprz czarny Prymat w młynku
rozmaryn świeży
czosnek 1 ząbek
oliwa
masło 1 cienki plasterek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z polędwicy wołowej z zielonym pieprzem i świeżym rozmarynem

Na patelni grillowej rozgrzać oliwę, położyć mięso, posypać kulkami pieprzu, solą i pieprzem, położyć rozmaryn i czosnek w łupince lekko rozgnieciony. Obsmażać z obydwu stron do momentu uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia. Mój stek był średnio wysmażony taki troszkę bardziej, był smażony około 7min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 07.01.2013 20:55
zapowiada się smacznie
jozefinach 20.12.2012 12:58
Mięsko prezentuje się znakomicie.
Kulinarna Ja 19.12.2012 21:26
uwielbiam polędwicę, super przepis!
Kasnaj 19.12.2012 19:43
apetycznie wygląda
Zdzisław 19.12.2012 15:18
pyszne pyszności
Konczi 19.12.2012 10:25
prezentuje się klasowo !
Konczi 19.12.2012 10:25
prezentuje się klasowo !
Konczi 19.12.2012 10:25
prezentuje się klasowo !
cooleczka 19.12.2012 10:15
wyborny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak