Stek z karkówki wieprzowej z boczkiem wędzonym

Stek z karkówki wieprzowej z boczkiem wędzonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 700 g karkówki wieprzowej bez kości

    700 g
  • 200 g boczku wędzonego w plastrach

    200 g
  • 2 ząbki czosnku

    2 ząbek
  • 2 łyżki musztardy

    2 łyżki
  • oliwki zielone

    kilka kilka
  • czarne oliwki

    kilka kilka
  • olej

    100 ml
  • pieprz biały mielony

    do smaku szczypta
  • pieprz czarny mielony

    do smaku szczypta
  • sól

    do smaku szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do oleju dodaj przyprawy: pieprz biały, pieprz czarny, sól, posiekany czosnek i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Karkówkę podziel na 4 kotlety i włóż do marynaty. Wstaw do lodówki na 2 godz. Po wyciągnięciu z marynaty na każdym kotlecie ułóż po dwa plastry boczku i przypnij małymi wykałaczkami. Tak przygotowane kotlety połóż na ruszt i grilluj przez około 20 min, co jakiś czas przewracając. Po ściągnięciu z grilla na wystające wykałaczki nabij oliwki w dwóch kolorach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat