Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek blue cheese

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec wołowy 30 dag
masło 1/2 łyżki
ser pleśniowy typu gorgonzola 1/2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stek blue cheese

Udziec wołowy kroimy na 2 plastry grubości około 1,5 cm. Zamykamy w naczyniu próżniowym i trzymamy 2 dni w lodówce, aby mięso skruszało. Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową. Smażymy z dwóch stron po 8 minut na każdej stronie. Po przewróceniu, usmażoną stronę posypujemy pieprzem i solą. Usmażone steki przekładamy na talerzyk. Do małej miseczki wkładamy masło oraz ulubiony ser pleśniowy (ja dodałem fourme d'ambert). Mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowane masło nakładamy na stek. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.02.2013 14:13
Jestem wielką fanką takiego mięsa :) chętnie spróbuję z niebieskim serem :)
ewelinapac 07.02.2013 20:51
super
MAR3STA 30.10.2012 00:57
fajne mięsko
Anna169Hosz 26.10.2012 12:08
Nie ma jak taki prawdziwy stek!
Grażyna13 25.10.2012 17:42
Ale super :)
treonina 24.10.2012 23:16
coś wspaniałego!
gosia561 24.10.2012 22:21
ekstra dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak