Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka serowa na herbatnikach.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 10 dag
herbatniki ok 30 szt. ciasteczek
margaryna 1\\2 szt
ser biały 1\2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka serowa na herbatnikach.

Margarynę utrzyj mikserem z cukrem pudrem, dodaj ser i ponownie wymieszaj. Pięć herbatników ułóż wzdłuż na przykrytej papierem pergaminowym deseczce. Przykryj je masą serową o grubości 0,5 cm i znów herbatnikami. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników, pamiętając, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników. Zawiń ciasto w papier pergaminowy i całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto i włóż do lodówki na 1 godzinę. Schłodzoną stefankę polej rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak