Stefanka awanturka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pumpernikiel

    1 opakowanie
  • bryndza

    15 dkg
  • pikantny keczup

    2 łyżeczki
  • posiekana zielenina

    1 garść
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szprotki

    2/3 (wędzone, w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bryndzę zmiksować z rybą, keczupem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Kromki pumpernikla smarować masą i układać jedna na drugiej - ostatnia kromka ma być nie posmarowana. Gotową stefankę zawinąć w płat folii spożywczej, przykryć deseczką, obciążyć i wstawić do lodówki co najmniej 2 godziny. Nastepnie pokroić ostrym nożem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 19.01.2012 08:00
fajne
Iwona51 03.01.2011 10:50
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat