Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

STEFANKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
kasza manna 1 szk
cukier 1 szk
herbatniki 8 paczek
masło roślinne 1 paczka
aromat rumowy 1 poj

Przepis i sposób przygotowania na: STEFANKA

Ugotować mleko plus cukier plus mannę. Gotować aż będzie miękka kasza manna , dodać masło i jeszcze chwile gotować proszę pamiętać żeby masę cały czas mieszać , dodać zapach . Do jednej części masy możemy dodać kakao . Tak przyrządzone masy układamy na blachę czyli na spód herbatniki , masa ciemna , herbatniki , masa biała i polewa Przepis na polewę znajdziecie niżej . Gorącą masę przekładamy .

Polewa 1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
Łyżka wody

Zagotować wszystkie składniki razem polać herbatniki i udekorować posypką np kokosami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 23.02.2012 23:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak