Starte jabłka z cynamonem

Starte jabłka z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1,5-2 kg
  • cukier

    1,5 szklanki
  • cynamon mielony

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Starte jabłka z cynamonem foto
Jabłka ze spadu umyłam pod chłodną wodą.
Krok 2 - Starte jabłka z cynamonem foto
Obrałam ze skór i usunęłam gniazda nasienne.
Krok 3 - Starte jabłka z cynamonem foto
Każde z jabłek starłam na tarce o grubych okach.
Krok 4 - Starte jabłka z cynamonem foto
W czasie starcia pozostał sok-przelałam go wraz z jabłkami do garnka.Dosypałam cukier do smaku.,dodałam cynamon. Wymieszałam. Gotowałam na wolnym ogniu.
Krok 5 - Starte jabłka z cynamonem foto
Następnie dość ciepłe przekładałam do słoików. Takim dżemem możemy posmarować bułkę czy użyć go do naleśników.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

19.01.2013 19:09
takie brązowe i nieapetyczne....

Justyna28

05.09.2012 16:08
pycha:)

Kasia35

05.09.2012 15:44
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat