Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Starte jabłka z cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5-2 kg
cukier 1,5 szklanki
Cynamon mielony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Starte jabłka z cynamonem

Kroki postępowania

1
Jabłka ze spadu umyłam pod chłodną wodą.
Krok 1 - Starte jabłka z cynamonem foto
2
Obrałam ze skór i usunęłam gniazda nasienne.
Krok 2 - Starte jabłka z cynamonem foto
3
Każde z jabłek starłam na tarce o grubych okach.
Krok 3 - Starte jabłka z cynamonem foto
4
W czasie starcia pozostał sok-przelałam go wraz z jabłkami do garnka.Dosypałam cukier do smaku.,dodałam cynamon. Wymieszałam. Gotowałam na wolnym ogniu.
Krok 4 - Starte jabłka z cynamonem foto
5
Następnie dość ciepłe przekładałam do słoików. Takim dżemem możemy posmarować bułkę czy użyć go do naleśników.
Krok 5 - Starte jabłka z cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.01.2013 19:09
takie brązowe i nieapetyczne....
Justyna28 05.09.2012 16:08
pycha:)
Kasia35 05.09.2012 15:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak