Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Starte buraczki w słoikach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki
ocet
cukier
sól
chrzan ze słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Starte buraczki w słoikach

Ugotować duży garnek (około 5-litrowy) buraków w skórce (około 1 godziny) aby były miękkie. Buraki wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Dodać do buraków 1 szklankę cukru, 1 łyżkę soli, pół słoiczka chrzanu, 8 łyżek octu. Wymieszać. Powkładać do słoików. Pasteryzować z 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.11.2014 10:52
zimą jak znalazł
gosia56 10.11.2014 10:22
na pewno pyszne buraczki;)
cukiereczek 10.11.2014 08:07
są bardzo smaczne
IZABELA29 10.11.2014 08:00
zawsze robię z papryką ,przepis do wykorzystania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak