Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolskie gołąbki na kapuście kiszonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 8 liści
słonina 60 gram
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ryż 75 gram
mięso mielone 20 dag
jaja 2 sztuki
kapusta kiszona 40 gram
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 0,5 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolskie gołąbki na kapuście kiszonej

Słoninę i cebulę pokroić w kostkę, zalać wywarem, wsypać ryż i dusić 15 minut. Paprykę pociąć na małe kosteczki, zmieszać z mielonym mięsem, jajkiem i ryżem. Przyprawić. Zaparzoną kapustę faszerować. Żaroodporne naczynie wyścielić połową kapusty kiszonej, następnie ułożyć gotowe gołąbki, zalać roztopionym smalcem i keczupem. Na wierzch nałożyć resztę kapusty kiszonej. Piec w piekarniku w 200 stopniach, przez około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 10.09.2012 22:07
pycha gołabeczki
olkaaa 06.09.2012 19:26
uwielbiam go??bki
malaczarna23 06.09.2012 08:47
muszą być pyszne
Mariposas 04.09.2012 21:37
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak