Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska Pieczeń Wołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zrazówka wołowa 1 /2 kg
masło do smażenia 1
marchew 1
pietruszka 1
seler 1
kalarepa 1
cebula biała 1
kalafior 1/2 główki
marchew 1
szparagi
wino czerwone 1 szklanka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska Pieczeń Wołowa

Mięso pokroić, zbić pałką i nasolić i zostawić na pół godziny. Po pół godzinie obrumienić na rozpalonym maśle. Marchew, pietruszkę, seler i kalarepę, cebulę (pokrojoną w plastry) pokroić i ułożyć na spód rondelka przykryć mięsem i ułożyć resztę jarzyn na mięso. Zlać masło na którym zarumieniliśmy pieczeń, dodać szklankę czerwonego wina i dusić pod przykryciem aż będzie miękka. Potem jarzyny i sos przecisnąć przez sito, polać nim pokrajaną pieczeń na półmisku a na około obłożyć grupami jarzyn osobno ugotowanymi ( kalafior, szparagi, marchew) lub inne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak