Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Springrolls w sałacie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa kilka liści
salceson domowy
ser pleśniowy mały kawałek
rzeżucha
majonez
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Springrolls w sałacie

Salceson pokroić w niewielkie kawałki, jajka na twardo w cząstki, ser pleśniowy w duże słupki.
Na liściu sałaty ułożyc łyżeczkę majonezu, na niej kawałki salcesonu, jajek i sera pleśniowego. Wszystko polać odrobiną ketchupu do smaku i przybrać rzeżuchą.
Zwinąć możliwie ciasno i przeciąć skośnie przez środek.

Tak przygotowane roladki świetnie zastępują klasyczne kanapki np. jako przekąski na spotkaniach towarzyskich lub jako posiłek dla osób na diecie bez węglowodanów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 16.04.2013 09:54
kusząco brzmi i wygląda
Lampencjo 16.04.2013 09:41
ciekawe danie
Konczi 16.04.2013 09:20
fajne połączenie
Paolcia 16.04.2013 09:18
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak