Przepis i sposób przygotowania na: Spód biszkoptowy:
białka ubić na na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier puder i
cukier waniliowy. Żółtka połączyć z przestudzoną czekoladą i
ostrożnie połączyć z pianą z białek.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawać do masy
jajeczno-czekoladowej. Wymieszać i przelać do wysmarowanej tłuszczem
tortownicy o średnicy 24 -26 cm. Ciasto piec w temp.180 stopni przez 25 minut. Ostudzić
2. Maliny umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
3. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody.
Jogurt,mleczko kokosowe wymieszać z z cukrem pudrem. Ostudzoną galaretkę z żelatyną połączyć z jogurtem i mleczkiem kokosowym.
4. Na spód biszkoptowy wlać lekko tężejący krem,dodać maliny,
posypać wiórkami czekolady i wstawić do
lodówki na 3 godz.