Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód biszkoptowy:

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód biszkoptowy

czekolada mleczna lub gorzka 80 g
jajko 3 szt
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 60 g
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Krem jogurtowo-kokosowy

jogurt naturalny 400 ml
mleczko kokosowe 400 ml
cukier puder 6 łyżek
galaretka cytrynowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Dodatkowo

maliny świeże 300 g
wiórka czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Spód biszkoptowy:

1. Czekoladę rozpuścić na parze. Żółtka oddzielić od białek,
białka ubić na na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier puder i
cukier waniliowy. Żółtka połączyć z przestudzoną czekoladą i
ostrożnie połączyć z pianą z białek.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawać do masy
jajeczno-czekoladowej. Wymieszać i przelać do wysmarowanej tłuszczem
tortownicy o średnicy 24 -26 cm. Ciasto piec w temp.180 stopni przez 25 minut. Ostudzić
2. Maliny umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
3. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody.
Jogurt,mleczko kokosowe wymieszać z z cukrem pudrem. Ostudzoną galaretkę z żelatyną połączyć z jogurtem i mleczkiem kokosowym.
4. Na spód biszkoptowy wlać lekko tężejący krem,dodać maliny,
posypać wiórkami czekolady i wstawić do
lodówki na 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.08.2014 17:30
bardzo apetycznie się prezentuje to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak