Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spichlerz wiewiórki-deser

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
masło 200 g
orzechy włoskie 200 g
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: spichlerz wiewiórki-deser

1,5 szklanki mleka wlać do rondelka i zagotować z cukrem i cukrem waniliowym .Dodać masło. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka intensywnie mieszając.
Jak otrzymamy już budyń odstawiamy z palnika i mieszamy z pokruszonymi orzechami, pozostawiając 1/3 do posypania deseru.
W tortownicy o średnicy 18 cm układamy warstwy
1 biszkopty
2 budyń
3 biszkopty
4 budyń
5 biszkopty
6 budyń
7 posypujemy orzechami i rodzynkami
Deser odstawiamy do lodówki na około 2 godziny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.04.2015 10:00
znakomity deser :-)
Renataj 20.04.2015 09:43
Fajny pomysł:)
iziona 20.04.2015 07:54
Ja tez chcę byc wiewiórką :)
Gracer 20.04.2015 07:36
fajny deserek, super przepis
Motorek 20.04.2015 07:31
pyszny deser
misia53 19.04.2015 23:40
zamieniam sie w wiewiórkę i wkradam do spichlerza
anula-d 19.04.2015 22:45
smacznie wygląda
Skotka 19.04.2015 22:36
Też bym spróbowała:)
aginaa 19.04.2015 21:58
fajny deser
kloruś 19.04.2015 21:50
chętnie bym skosztowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak