Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ze szpinakiem z nutą cytrynową, schabowy sauté

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 350 g
śmietanka kremowa 200 ml
sok z cytryny 2 łyżki
szpinak świeży 2 garście
sól do smaku
olej do smażenia
schab 4 kotlety

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ze szpinakiem z nutą cytrynową, schabowy sauté

Śmiałe, sprytne i szybko znika z talerza:)

350g makaronu spaghetti
200ml śmietanki 30%
2 łyżki soku z cytryny
3 garście świeżego szpinaku
sól do smaku
olej rzepakowy do smażenia

4 kotlety schabu bez kości

Schab wyciągam z lodówki 1 godzinę wcześniej, rozbijam lekko i przyprawiam (papryka, czosnek, pieprz). Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu (durum-12 min, jajeczny – 5-6 min) i odcedzam. Na patelnię dodaję kilka łyżek oleju i smażę krótko kotlety tak że rumienią się z zewnątrz ale w środku są różowe. Ściągam kotlety z patelni i odstawiam. Na patelnię wlewam śmietankę, podgrzewam dodaję szpinak – czekam aż się pozwija. Dodaję sok z cytryny, makaron i wszystko podgrzewam do jednakowej temperatury. Doprawiam do smaku.
Podaję z kotletem schabowym smażonym bez panierki.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 29.07.2013 13:55
Smaczne takie danie;)
aisoglam 29.07.2013 10:45
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak