Spaghetti ze szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

  • szpinak świeży lub mrożony

  • ząbki czosnku

    2
  • ser feta

  • masło

  • serek mascarpone

    pół opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni dodać szpinak. Jeśli jest mrożony to poczekać aż się rozpuści jeśli świeży poczekać aż liście zmiękną. Dodać pół opakowania serka mascarpone i wycisnąć 2 ząbki czosnku. Wymieszać dokładnie dodać połowę pokruszonej fety. Makaron ugotować i odcedzić, polać sosem szpinakowym pokruszyc fetę na górze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
accee 16.04.2011 23:05
Mniam
wojtek10_89 03.12.2010 08:50
fajny przepis
wojtek10_89 03.12.2010 08:50
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat