spaghetti ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 op
  • szpinak mrożony

    1 op
  • pomidory

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • olej

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • bazylia

  • ser gouda

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, Na patelni rozgrzewamy olej, na tłusz dajemy obrany i posiekany czosnek, zrumienić, Szpinak rozmrozić dodajemy do czosnku, doprowadzamy do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Pomidory odsączamy z zalewy następnię kroimy w kostkę, dodajemy do szpinaku , mieszamy, Przyprawiamy kucharkiem pieprzem i bazyliom, dodajemy jogurt mieszamy. makaron dajemy na talerz polewamy przygotowanym sosem. oraz żółtym startm serem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 07.03.2013 08:52
lubię szpinak więc to danie jest dla mnie bardzo dobre
Łukasz15 09.01.2013 21:54
Bardzo dobre
Wafelek2601 27.08.2012 12:04
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat