Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z zielonym groszkiem i pancettą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 gram
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
mięta/świeże listki/ do dekoracji
groszek zielony 1/2 świeży
pancetta 2 plastry
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z zielonym groszkiem i pancettą

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na makaron.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pancettę/lub boczek/ i smażyć do zrumienienia. Dodać drobno pokrojoną cebulę,czosnek , a następnie groszek.Dusić 4-5 minut/aż groszek będzie wystarczająco miękki/.Można dodać odrobinę wody z gotującego się makaronu.Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 1 - Spaghetti z  zielonym groszkiem i pancettą foto
2
Ugotowany al dente makaron wsypać na patelnię z groszkiem i pancettą.Wymieszać .
Krok 2 - Spaghetti z  zielonym groszkiem i pancettą foto
3
Podawać zaraz po przyrządzeniu posypując obficie startym serem.Makaron ozdobić świeżym listkiem mięty.
Krok 3 - Spaghetti z  zielonym groszkiem i pancettą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaa 31.03.2012 11:11
pięknie podane
Cukiereczek13 30.03.2012 15:46
jakie fajne zielone spaghetti :)
Agnieszka_B 30.03.2012 14:50
Spaghetti 'chodzi' za mną już dłuższy czas... A tutaj taka apetyczna propozycja :)
caralajna 30.03.2012 06:38
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak