Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z wędzoną makrelą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 200 gram
cebula 1 sztuka
natka pietruszki
sól
pieprz
masło 2 łyżki
makrela wędzona 1 duża sztuka
śmietanka kremowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z wędzoną makrelą

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na maśle rumienimy cebule pokrojona w plasterki, dokładamy śmietanę. Smażymy razem, aż śmietana lekko odparuje. Doprawiamy, dokładamy pokrojoną pietruszkę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy całość z makrelą ( wcześniej oddzielamy ości).
Na wyłożony na talerze makaron wykładamy nasz makrelowy sos. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.

To proste w przygotowaniu i pyszne danie. Sos makrelowy można też zajadać do kanapek z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.03.2014 18:36
Zawsze dobre.
Kejti 11.03.2014 21:28
Fajny makaronik :-)
Sylwiagr 10.03.2014 18:26
nigdy nie próbowałam spaghetti z makrelą, a wygląda naprawde smacznie :)
Kulinarna Ja 09.03.2014 21:20
Bardzo ciekawe połączenie!
adelajda 09.03.2014 16:55
ciekawe połączenie
ada.la 09.03.2014 16:24
wygląda ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak