Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z wątróbką i pieczarkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spaghetti 400 gram
wątróbki z kurczaka 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
olej do smażenia
szczypiorek do dekoracji
bazylia świeża do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z wątróbką i pieczarkami

Opłukane i osuszone pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju do miękkości. Delikatnie solimy.
Cebule kroimy w kostkę , rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojoną wątróbkę. W trakcie smażenia podlewamy ją octem balsamicznym. Całość doprawiamy sola oraz pieprzem do smaku. Gotową wątróbkę łączymy z pieczarkami.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu łączymy do z wcześniej przygotowanym nadzieniem pieczarkowo - wątróbkowym.


Tak przygotowany makaron podajemy oprószony pokrojonym szczypiorkiem.
To idealny pomysł na przygotowanie szybkiego i prostego obiadu.
Niby to zwykły makaron, lecz w towarzystwie pieczarek i wątróbki nabiera wyjątkowego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2014 17:40
Dobre jedzenie.
Ola1984 25.02.2014 06:45
Fajne połączenie smaków.
Zdzisław 25.02.2014 00:14
dla mnie smaczne danie na talerzu
brioszka 24.02.2014 22:01
ciekawe połączenie!
Rafał10 24.02.2014 21:57
boskie! Zjadłabym z wielką przyjemnością :D
2milutka 24.02.2014 20:30
smaczne w smaku musi być
sylwia_sl 24.02.2014 20:20
bardzo lubię wątróbkę i podoba mi się to połączenie ze spaghetti
gosia1988 24.02.2014 20:19
muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak