Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z warzywami z blachy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 500 g
sól
pory 2 sztuki
pomidorki cherry 250 g
papryka żółta 2 sztuki
pęczek natki pietruszki 1/2
jaja 4 sztuki
żółty ser starty 125 g
śmietana kremówka 200 ml
pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z warzywami z blachy

Makaron gotować ok. 10 min, pory oczyścić, pokroić w krążki i dodać do spaghetti 3 min przed końcem gotowania. Makaron odcedzić i osączyć.
Pomidory i papryki umyć. Pomidorki przekroić na pół. Papryki przekroić w paski. Natkę posiekać. Połowę porcji pietruszki wymieszać z jajami, serem i śmietaną. Sos doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Makaron wymieszać z warzywami i sosem. Piec ok. 20 min. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 09.11.2011 23:34
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak