Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i soczewicą zieloną

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
cebula
koncentrat pomidorowy 160 g
soczewica zielona 1/2 szkl
tuńczyk w sosie własnym puszka
gorąca woda 1 1/3 szkl
sól
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
lubczyk 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i soczewicą zieloną

Makaron spaghetti i soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Do usmażonej dodajemy koncentrat i smażymy mieszając około 2-3 minuty. Następnie dodajemy osączony z zalewy tuńczyk, ugotowaną soczewicę i wodę, całość gotujemy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Gotowy sos przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i lubczykiem (suszonym).
Na talerzach rozkładamy spaghetti, polewamy sosem i posypujemy startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.08.2015 17:47
ciekawy przepis
probofka 04.03.2014 13:13
chętnie spróbuję :)
adelajda 04.03.2014 12:39
dobre spaghetti
jowant 04.03.2014 12:06
uwielbiam spaghetii :D
Marta1986 04.03.2014 11:51
pysznie wyglada
Niki22 04.03.2014 11:25
mmmm pychotka :)
kasiaw 04.03.2014 10:58
mniam uwielbiam takie
norweska20 04.03.2014 10:42
chętnie bym takie zjadła
gosia47-47 04.03.2014 10:42
mniam mniam i jeszcze raz mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak