Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron

spaghetti 250 gram (około)
sól 1 łyżeczka
woda do ugotowania makaronu

sos

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kapary całe Smak 2-3 łyżki
oliwa kilka łyżek
przecier pomidorowy 150 gram
Tymianek suszony Prymat 2-3 łyżeczki
żółty ser starty odrobina do posypania
mięta liście do dekoracji
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

Kroki postępowania

1
W osolonej wodzie gotujemy makaron (czas gotowania producent podaje na opakowaniu)
Krok 1 - Spaghetti z tuńczykiem i kaparami foto
2
Przygotowujemy sos:
do garnka wrzucamy tuńczyka w oleju (lub w oliwie), dodajemy kilka łyżek oliwy i kapary. Chwilkę dusimy.
Krok 2 - Spaghetti z tuńczykiem i kaparami foto
3
Następnie dodajemy przecier pomidorowy, tymianek i doprawiamy solą do smaku.
Krok 3 - Spaghetti z tuńczykiem i kaparami foto
4
Jeżeli makaron jest już gotowy odcedzamy go. Wrzucamy do niego sos i mieszamy. (tak jest najwygodniej ) *
Wykładamy na talerz, posypujemy startym serem, dekorujemy liściem mięty ;)

* na zdjęciu jest wyłożony makaron, gniazdko z sosu, ser i listki - można i tak ;P

Smacznego!
Krok 4 - Spaghetti z tuńczykiem i kaparami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak