Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti
czosnek 3 ząbki
groszek konserwowy 1/2 puszka
śmietana 12% 200 militr
pieczarki 300 gram
cytryna 1 plaster
tymianek do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem

1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

2. Kroimy pieczarki, i podsmażamy je na oliwie (solimy, aby wypuściły nadmiar wody oraz skrapiamy cytryną, aby nam nie ściemniały). Do patelni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość smażymy.

3.Następnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz śmietanę Całość chwilę podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (ja dodałam także tymianku).

4. Serwujemy z ugotowanym makaronem, posypując natką pietruszki.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krakowianka 09.09.2013 13:44
biorę makaron w ciemno w każdej postaci!! mmmmm pyszności :)
Megg 09.09.2013 13:32
bardzo fajne spaghetti
Pyszota 09.09.2013 12:03
Ciekawy pomysł na spaghetti :)
Jadwiga/Jaga85 09.09.2013 11:34
To co lubię. mniam!
Bernadeta1 09.09.2013 11:26
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak