Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem

Spaghetti z tuńczykiem i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

  • czosnek

    3 ząbki
  • groszek konserwowy

    1/2 puszka
  • śmietana 12%

    200 militr
  • pieczarki

    300 gram
  • cytryna

    1 plaster
  • tymianek

    do smaku
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

2. Kroimy pieczarki, i podsmażamy je na oliwie (solimy, aby wypuściły nadmiar wody oraz skrapiamy cytryną, aby nam nie ściemniały). Do patelni dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość smażymy.

3.Następnie dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz śmietanę Całość chwilę podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (ja dodałam także tymianku).

4. Serwujemy z ugotowanym makaronem, posypując natką pietruszki.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krakowianka

09.09.2013 13:44
biorę makaron w ciemno w każdej postaci!! mmmmm pyszności :)

Megg

09.09.2013 13:32
bardzo fajne spaghetti

Pyszota

09.09.2013 12:03
Ciekawy pomysł na spaghetti :)

Jadwiga/Jaga85

09.09.2013 11:34
To co lubię. mniam!

Bernadeta1

09.09.2013 11:26
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat