Spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    0,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • tuńczyk w sosie własnym

    150 g
  • śmietana 18-procentowa

    100 g
  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Kostki rosołowe Kucharek

    1/2 sztuki
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spaghetti ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać tuńczyka odsączonego z sosu, dusić razem z cebulą ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, całość gotować ok. 10 minut ewentualnie doprawić do smaku.
Ugotowane spaghetti przełożyć do dużej miski wymieszać z połową sosu, przełożyć na talerze i polać pozostałym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 19.08.2014 22:04
musi być dobre :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat