Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 0,5 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
tuńczyk w sosie własnym 150 g
śmietana 18-procentowa 100 g
woda 1 szklanka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 1/2 sztuki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać tuńczyka odsączonego z sosu, dusić razem z cebulą ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, całość gotować ok. 10 minut ewentualnie doprawić do smaku.
Ugotowane spaghetti przełożyć do dużej miski wymieszać z połową sosu, przełożyć na talerze i polać pozostałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.08.2014 22:04
musi być dobre :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak