Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    200 gram
  • pomidory w puszce

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • cukier

    1 szczypta
  • sól, pieprz, ostra papryka

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • tuńczyk

    1 (w kawałkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dojadaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami.

Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 03.02.2014 13:33
super przepis- piękne zdjęcie!!!
Ania321 03.02.2014 13:05
bardzo apetyczne danie :)
probofka 03.02.2014 12:59
chodzi za mną takie :)
bietka 03.02.2014 12:08
bardzo smaczny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat