Spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pomidory całe z puszki

    400 gr
  • czosnek

    1 ząbek
  • pietruszka zielona

    1 mały pęczek
  • spaghetti

    300 gr
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    150 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek i pietruszkę posiekać,a następnie zarumienić na oleju z oliwek wraz ze szczyptą chili. Pomidory pokroić i wraz z sokiem dodać do zeszklonego czosnku.Dodać sól i cukier. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.20 minut. Tuńczyka wyjąć z oleju,”rozczesać” widelcem i dodać go do sosu w ostatniej minucie gotowania,wymieszać i wyłaczyć palnik. Ugotować spaghetti al dente wedle wskazówek na opakowaniu. Podawać z sosem z tuńczyka. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 20.11.2013 12:59
bardzo dobre
dorotka0000025 11.10.2013 12:08
wyprobowalam - super danie
Alex_M 02.05.2013 13:06
uwielbiam! czesto robie :) fajne zdjecie Ci wyszlo :)
Ola1984 26.04.2013 08:18
Bardzo smaczna propozycja na obiad :)
goofy9 19.03.2013 23:16
pyszności, robię identyczne
Kate131 11.03.2013 11:22
coś dla mojego męża, bo ja tuńczyka nie lubię:)
dorotka0000025 09.03.2013 11:37
z tunczykim nigdy nie jadlam- chetnie wyprobuje
Anna152 08.03.2013 09:59
po prostu pycha!
Agnieszka-87-25 22.02.2013 09:15
bardzo ładnie ujęte na zdjęciu aż bym zjadła ze smakiem
Kasnaj 10.02.2013 10:13
super :) zjadłoby się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat