Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2
olej do smażenia 4 łyżki
szpinak świeży 4 garści
tuńczyk w sosie własnym 1 sztuka
śmietana 30% 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól do smaku

Porada

Zamiast tuńczyka można użyć ser feta :)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 1 - Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym foto
2
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek.
Krok 2 - Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym foto
3
Do zeszklonej cebulki dodać rozdrobniony szpinak i tuńczyka. Poddusić około 3 min.
Krok 3 - Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym foto
4
Następie dodać śmietanę i wszystko razem podsmażyć jeszcze 2 min. Dodać przyprawy.
Krok 4 - Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym foto
5
Na odcedzony makaron wyłożyć przygotowany sos.
Krok 5 - Spaghetti z sosem szpinakowo- tuńczykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.08.2016 20:09
Syty makaron
gregor# 18.02.2016 22:01
świetnie wygląda
Katrina.u 18.02.2016 19:20
uwielbiam takie dania :-D
Janina 17.02.2016 00:28
Smaczny obiadek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak