Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti
mięso mielone wołowo-wieprzowe 75 dag
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka pomarańczowa 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
cebula biała 1 duża
passata pomidorowa 700 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym z papryką

1. Mięso doprawiamy przyprawą do dań z makaronu, mieszamy. Wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażamy przez 5 minut ciągle mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i paprykę i smażymy wszystko razem kolejne 5 minut.

2. Wlewamy passatę pomidorową, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.

3. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i dusimy jeszcze 5 minut aby smaki się przegryzły. Podajemy z ugotowanym w międzyczasie makaronem spaghetti. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 22.07.2016 23:31
dawno nie jadłam spaghetti:) wpadłabym do Ciebie na obiad :))
gosia1988 21.07.2016 22:23
Uwielbiam takie dania
bertpvd 21.07.2016 22:13
uwielbiam takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak