Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem bolońskim i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
pomidory z puszki 1 puszka
ser żółty
pieczarki 20 dag
oregano
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem bolońskim i pieczarkami

Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy pokrojona cebulkę. Smażymy chwilę. Dodajemy pokrojone pieczarki i podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy mięso jest już usmażone zalewamy je zmiksowanymi pomidorami z puszki. Zagotowujemy , dolewamy bulionu , aby sos był luźniejszy. Doprawiamy sola ,pieprzem i jeszcze raz oregano. makron gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i dodajemy do garnka z sosem.Mieszamy. Podajemy z serem zółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 15.08.2013 09:42
Na pewno smaczne!
Adam/ZUB3R 15.08.2013 09:32
smaczne danie
iwa643 15.08.2013 08:55
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak